Social Items

Sultan Selim Drugi Biografija

Sultan Suleiman Khan Khazret Leri. Smatrao je da ne postoji drugi način da to dokaže osim da nastavi sa pohodom na istok koj je njegov otac planirao.


Yavuz Sultan Selim Selim Byl Synom Sultana Bayazida Ii On Stal Namestnikom Osm Sultana Na Balkanah Kogda Ego Otec Bayazid Ii African Art Friend Pictures History

Godine bio je vladar Mahmud Gaznavid.

Sultan selim drugi biografija. سليم ثانى Selīm-i sānī. Selim I Ottoman Turkish. Kraća biografija Aleksandra Makedonskog.

Da bi spreio mogue rasulo u vojsci Mehmed-paša Sokolovi. Učestvovao je u Mohačkoj bici 1526 osmanskoj opsadi Beča 1529 da bi 1546. Godine obnašaju ga i seldžučki vladari u dvanaestom stoljeću vladari u Horezmu a u trinaestom stoljeću mamelučki upravitelji Egipta.

Novi sultan Selim stigao je iz Carigrada u Beograd za svega 15 dana. Međutim iako je njegova vladavina videla evropsku alijansu kako bi razbio otomansku mornaricu u bitci kod Lepanto novi je bio spreman i aktivan naredne godine. Sultan Sulejman Veličanstveni.

10 October 1470 22 September 1520 known as Selim the Grim or Selim the Resolute Turkish. 48 dana skrivao smrt Sulejmana Velianstvenog. Prvi koji je taj naslov uzeo davne 1002.

Selim II Osmanlijski turski. Yavuz Sultan Selim was the Sultan of the Ottoman Empire from 1512 to 1520. Decembar 1574 također poznat kao Selim pijanica na zapadu i plavokosi Selim na istoku je bio sultan Osmanlijskog Carstva od 1566.

Otomanski sultan in oče junaka našega članka. Njegovo rođenje se poklopilo sa otvaranjem nove godine 10. Boj proti Iranu in Egiptu je vzel Mosul Damask in Kairo.

Nakon što su se Osmanlije oslobodili vlasti. Tek tada je Mehmed-paša objavio vojsci da je sultan Sulejman Veličanstveni umro i da je Selim II novi sultan. Veka muslimanske hronologije AH 900 najslavniji period u istoriji islama.

Bio je sin sultana Sulejmana Veličanstvenog i Hurem sultanije. Godine mladi Mehmed-paša nakon uspešno završene škole stupa kao janjičar zbog svog stasa i pokazane fizičke spreme u službu kod Skendera Čelebija koji ubrzo po imenovanju Ibrahim paše15231536 koji je grčkogporekla sa ostrva Krf za velikog vezira postaje finansijski savetnik defterdar Sultana Sulejmana. Sulejman I Veličanstveni turski sultan nasledio je svog oca Selima I u 1520 godini.

Do svoje smrti 1574. Godine došao na čelo osmanske flote. Selim I The Severe 1512-1520 - 9.

To je inače bilo doba puno događaja na svetskoj sceni kao na primer u Evropi. Sultan Selim II i Sultan Murat III - seminarski rad. Bio je sin sultana Sulejmana Veličanstvenog i Hurem sultanije.

Za Aleksandraje taj pohod postala stvar od prioritetnog značaja. Do svoje smrti 1574. Njegov najpouzdaniji biograf akademik Radovan Samardžić navodi da je Bajo odveden u jedrenski saraj sa punih 18 godina upravo negde na početku vladavine sultana Sulejmana Zakonodavca.

Sokolović se uspio do položaja drugog vezira 1561. Selim II također poznat kao Selim pijanica na zapadu i plavokosi Selim na istoku je bio sultan Osmanlijskog Carstva od 1566. Godine posle smrti velikog vezira Rustem-paše.

Novi sultan Selim Drugi ne oseajui se suviše sposobnim našao je oslonac u. Bil je goreč suniti in uničil šiite po vsem imperiju. Selim Drugi neće nikada zaboraviti.

Despite lasting only eight years his reign is notable for the enormous expansion of the Empire particularly his conquest between 1516 and 1517 of. Uprkos tome što je pobedio borbu za vlast s njegovim bratom Selim II je bio sretan što je drugima povjerio povećanu snagu sile a elitni janisari počeli su da posećuju sultana.


Sultan Ii Selim Turbesi Ayasofya Istanbul Sacred Art Dome Ceiling Architecture


Portrait Of Sultan Selim Ii The Destroyer Portrait Selim Ii Sultan Selim

Show comments
Hide comments

Tidak ada komentar